Gescheiden ouders, alle informatie op een rij!

Gescheiden ouders, alle informatie op een rij!

Als je ouders gaan scheiden, kun je je daardoor een tijdlang ongelukkig voelen. Je hebt vast veel vragen. Waarom gaan mijn ouders uit elkaar? Wat gaat er allemaal veranderen in mijn leven na de scheiding? Bij wie ga ik wonen? Moet ik naar een andere school? Is het normaal dat ik me zó boos en verdrietig voel?

Waarom gaan ouders scheiden?

Als ouders uit elkaar gaan is dat vaak onverwachts. Misschien hadden ze vaak ruzie of misschien houden ze niet meer van elkaar. Ouders kunnen heel veel redenen hebben om te gaan scheiden. Wil je daar meer over weten? Lees hier verder: De 5 meest voorkomende redenen dat ouders gaan scheiden

Wat gaat er veranderen?

Met gescheiden ouders, verandert er heel veel voor je. De gevolgen van een scheiding van je ouders zijn ook voor jou heel groot. Misschien ga je verhuizen en zie je één van je ouders ineens een stuk minder vaak na de scheiding. Wat er allemaal kan gaan veranderen lees je hier: Wat verandert er voor jou als je ouders gaan scheiden

Hoe ga je om met je gevoelens?

Iedereen reageert verschillend op de scheiding van zijn ouders. De één wordt boos, de ander bang en je kunt je zelfs ook schuldig voelen. Van welke verwarrende gevoelens heb jij last wanneer je hoort dat je ouders gaan scheiden? En hoe ga je daar mee om? Lees hier de beste tips: Hoe ga je om met je gevoelens als je ouders gaan scheiden

Hoe ga je om met je gescheiden ouders?

Als je gescheiden ouders hebt is het soms lastig om daar mee om te gaan. Hoe maak je duidelijk wat voor jou belangrijk is? En hoe krijg je de aandacht als je ouders veel met hun eigen problemen bezig zijn? Wil je daar meer over weten? Klik dan hier voor de beste gouden tips: Gescheiden ouders, hoe ga je daar mee om? De 5 beste tips!

Waar ga je wonen?

Als je ouders gaan scheiden is de kans groot dat ze niet meer samen willen wonen. Ze kunnen er dan voor kiezen om allebei ergens anders te gaan wonen. Of misschien blijft één van je ouders in het huis waar je al woont. Als je ouders gaan scheiden, waar ga jij dan straks wonen?

Moet je heen en weer?

Gaan je ouders apart wonen dan is steeds heen en weer gaan best een gedoe. Hoe kun je dat het best organiseren? En hoe maak je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf als je ouders kiezen voor co-ouderschap? Meer weten? Check deze gouden tips voor het wonen in twee huizen.

Krijg je een stiefgezin?

Soms wordt je vader of moeder na de scheiding weer verliefd. Misschien kom je daardoor in een stiefgezin terecht. Of krijg je er een nieuw broertje of zusje bij. Hoe wen je aan een nieuw gezin en hoe ga je met een nieuwe stiefvader of stiefmoeder om? Wil je daar meer over weten? Lees dan snel verder. Gescheiden ouders en een nieuw gezin? Dat is wel even wennen!