Over mij

Praktische levenslessen

Mijn passie is het schrijven van boeken met als doel kinderen met informatie en praktische tips te helpen bij de uitdagingen in hun leven. Zo schreef ik onder meer over sociale vaardigheden, echtscheiding, rouwverwerking en een gezonde levensstijl. Ook ontwikkelde ik een set emotiekaarten. Dit ‘Lekker in je vel spel’ maakt praten over pesten, verdriet, onzekerheid en angst een stuk makkelijker. Verrassend hoe kinderen én volwassenen daardoor meer inzicht krijgen in hun gevoelens en beter met hun emoties om leren gaan.  

 

Voor kinderen die meer wil weten over buikpijn, poepproblemen of gewoon willen weten hoe hun spijsvertering werkt, schreef ik samen met Annemarie van den Brink ‘Pretpark de Poepfabriek’. Toen ik daarna zelf hersenletsel opliep, volgde ‘Het Hersenhotel’ waarin kinderen alles kunnen lezen over hun fantastische brein. En vooral, wat ze kunnen doen om het een leven lang gezond te houden. 

 

Dit jaar kwam mijn eerste e-book uit: ‘Heen en weer’ om kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen te helpen. Nu werk ik aan de herdruk van ‘Over leven en dood’ die ook binnenkort als e-book verschijnt voor jongeren die te maken hebben met een groot verlies. 

 

Behalve kinderboeken schrijf ik ook educatieve teksten voor het onderwijs en bied ik hulp aan mensen om al schrijvend belangrijke levensgebeurtenissen te verwerken. 

 

En wat ik verder zoal heb gedaan? Ik was leerkracht in het speciaal onderwijs, heb pedagogiek gestudeerd, werkte als docent in het mbo en ben oprichter van Schrijven in Utrecht waar ik ook zelf jarenlang als schrijfdocent cursussen gaf.

Ik schreef al meer dan 50 boeken, die in 10 landen wereldwijd werden vertaald.